Mi a vintage?

A VINTAGE kifejezés modern kori stílusirányztot jelöl, az 1920-as és az 1970-es évek közötti időszak stílusát foglalja össze. A stílus jellemzői a régi, antik dolgok újra hasznosítása, a régi “kincsek ” felhasználása, hisz  a romantikus vintage a természetes anyagokat helyzi előtérbe. Kombináljuk a régit az új dolgokkal,  elvárás a kreatív megoldások használata!  Az utóbbi években divatos stílus lett az Egyesült Államokban és Nyugat-Európában, de hazánkban is hódít már! A szó eredeti jelentése szüret, begyűjtés, magyar megfelelő híján – “vintázs”-ként használatos. Borászatban terjedt el a szó maga – a legkiválóbb Portói borokra használták a megnevezést.

A mai modern, rohanó világban, már  elfeledtük a régi dolgok szépségét, de itt újra előkerülhet a nagymama nyaklánca, a dédi táskája, esküvői kesztyűje!

Arra ügyeljünk, hogy a menyasszonyi ruha szép, új és személyreszabott legyen, saját stílusunkat tükrözze, alakunkra szabva, minden szépségünket kiemelve! Aztán jöhetnek a kreatív megoldások! Szines övek, virággal vagy kővel díszítve, és mindez összhangba hozva a cipővel, akár a vőlegény mellényével, vagy az esküvői díszítés színvilágával! Egy finom csipke boleróval átvarázsolhatjuk a ruhánkat zárt jellegű, dekoltázst takaró ruhává, vagy éppen hátunk vonalát emelhetjük ki a csipkéjével!  Itt már hozzápróbálhatjuk a ruhához a mama fátylát vagy éppen amit sikerült megörökölni és  megszeretni!

Ne feledd, az esküvői fotóidat, az unokáid is szeretettel nézegetik majd, ahogy Te is szereted  a szüleid és nagyszüleid stílusos, régi képeit!

A vintage örök és megunhatatlan – a stílus végtelen!